Menu

Plasma Studio

Xi'an creativity pavilion - Xi'an, China

Numero di immagini
32
Visite ricevute
170
Like ricevuti
The creativity pavilion- the main building of the expo- is located on the edge of the lake as the endpoint to the central axis, is formed to articulate the interface with the lake and the framing of the pagoda on the other shore. It ties in with a series of piers that follow the landscape jutting out into the water. The built volumes are interwoven with the ground, blurring the distinction between landscape and architecture. The building’s exterior articulation is undermining traditional hierarchies and expectations: it reads as a series of mounds when visitors arrive to it from the north, while in turn becoming sculptural and iconic when seen from its backside with three long cantilevered volumes hovering above the lake. The spaces beneath those large cantilevers are spatially as well as socially engaging: far away from the control and representational confines of the building’s entrance, in pleasant shade with sunlight reflected by the lake, groups of visitors gather on sloped decks to rest and reflect. Through its materiality the creativity pavilion again manifests itself as an extension of the ground with the lower part being clad from the same stone panels as the ground around it. Further above solid cast bronze panels, a locally sourced material, is used to wrap the building’s sides and roof, while bands of greenery cover it like a tessellated net.
 
Vedi gli altri progetti
 
Vai su
Invia una richiesta di lavoro a Plasma Studio
+ Allega file
Invia
 
Architetti vicino a te
Professionisti selezionati:
Cambia filtri
INVIA
Modifica filtri
Annulla
Chiedi un preventivo gratuito a Plasma Studio