Menu

Plasma Studio

Datong twins towers - Datong, China

Numero di immagini
16
Visite ricevute
109
Like ricevuti
Plasmastudio design emerges from this ambiguity: proposing a building that is derived from access flows and the surrounding urban landscape. The dual axis disposition of these vectors in turn influences the layout of the internal connections. From simple mirrored symmetry, this proposal evolved into a dynamic 'yin and yang' formation connected by the spiraling ramp system that weaves the two towers together at lower levels. Spaces and connections grow from the base of the building, continuing in a loop that is deformed, to branch into the two towers, eventually extending to the roofscape. This unique network of connections and the intersection of different spatial qualities and densities transform and deform the twin towers type to create a more complex system. The two central cave spaces, which host various events throughout the year, function as solar energy stores in winter and as wind towers in summer. This strategy works alongside a cooling and heating system driven by a geothermal pump to minimize energy consumption. In addition, the facade is designed to optimise daylighting and internal temperatures through passive systems, varying according to the type of activity that takes place within.
 
Vedi gli altri progetti
 
Vai su
Invia una richiesta di lavoro a Plasma Studio
+ Allega file
Invia
 
Architetti vicino a te
Professionisti selezionati:
Cambia filtri
INVIA
Modifica filtri
Annulla
Chiedi un preventivo gratuito a Plasma Studio